תוכנת Chat GPT מייצרת תוכן באופן מקיף לעיתים ברמה סבירה ולעיתים באופן מדויק מאוד. אבל ישנם חסרונות שחייבים להיות מודעים אליהם אשר פוגעים מאוד באיכות התוכן – מה שעשוי להביא לירידה במעורבות קוראים ולנטישה גבוהה. במאמר זה, נבחן 11 חסרונות של תוכן שנכתב באמצעות Chat GPT.
1. חוסר שימוש נכון בביטויים הופך אותו לקל לזיהוי כלא אנושי
אחת המוזרויות בתוכן AI היא איך AI נאבק עם ניבים או בביטויים בצורות שונות. ניב הוא ביטוי או אימרה עם משמעות המוצמדת אליו, למשל "מֵעַז יָצָא מָתוֹק". היעדר ניבים בתוך פיסקת תוכן יכול להיות אות לכך שהתוכן נוצר על ידי מכונה – וזה יכול להיות חלק מאלגוריתם זיהוי. חוסר היכולת להשתמש בביטויים תורם להפיכת פלט של Chat GPT ללא טבעי לקריאה.
2. ל-ChatGPT חסרות יכולת התבתאות וניסוח בתוכן
תוכן שנוצר באמצעות Chat GPT מחקה את מה שנחשב אמנות, אך חסרה לו את האיכות האמיתית של ביטוי אמנותי. (ביטוי אומנותי הוא הפעולה של העברת מחשבות או רגשות). התוצרים של Chat GPT אינם מכילים ביטויים, רק מילים. זה לא יכול לייצר תוכן שנוגע ברגשות האנשים באותה רמה כמו שבן אנוש יכול – כי אין לו מחשבות או רגשות ממשיים.
3. Chat GPT לא מייצר תובנות
מאמרים אקדמיים שנוצרו על ידי Chat GPT הן ללא תובנות לגבי הנושא, Chat GPT מסכם את הנושא אך אינו מציע תובנה ייחודית לנושא. בני אדם יוצרים דרך ידע, אך גם דרך ניסיונם האישי ותפיסותיהם הסובייקטיביות.
חוסר התובנה הוא מאפיין שצריך לשים לב עליו בעת הערכת תוכן שנוצר על ידי AI.
4. Chat GPT הוא מילולי מדי
מחקר שפורסם לאחרונה גילה דפוסים בתוכן שיוצר Chat GPT שהופכים אותו לפחות מתאים ליישום במקומות קריטיים. המחקר הראה שגולשים העדיפו תשובות מ-Chat GPT ביותר מ-50% מהשאלות שנענו הקשורות למימון ופסיכולוגיה. אבל Chat GPT נכשל במתן מענה לשאלות רפואיות מכיוון שגולשים העדיפו תשובות ישירות – דבר שה-AI לא סיפק.
- תוכן באמצעות Chat GPT נותן לעתים קרובות תשובות ארוכות לייעוץ רפואי במערך הנתונים שאספנו, בעוד שמומחים אנושיים עשויים לתת תשובות ישירות או הצעות פשוטות, מה שעשוי להסביר חלקית מדוע מתנדבים רואים בתשובות אנושיות מועילות יותר בתחום הרפואי.
- Chat GPT נוטה לכסות נושא מזוויות שונות, מה שהופך אותו לבלתי שמיש כאשר התשובה הטובה ביותר היא ישירה.
- משווקים המשתמשים ב-Chat GPT חייבים לשים לב לכך מכיוון שמבקרים באתר הזקוקים לתשובה ישירה לא יתעמקו בדף אינטרנט מפורט מדי. (למידע נוסף על קידום אתרים)
OpenAI, יצרניות Chat GPT טוענים שהם מכירים בכך ומודים שמתן תשובות מפורטות היא מגבלה ידועה של Chat GPT.
5. תוכן באמצעות Chat GPT מאורגן היטב, עם הגיון ברור
ל-ChatGPT יש סגנון כתיבה שהוא לא רק מילולי מאוד אלא גם נוטה להיות תבניתי מאוד, מה שמאפיין את התוכן בסגנון ייחודי שאינו אנושי. ההבדל הופך לברור מאוד כאשר משווים את ההבדלים בין האופן שבו בני אדם ומכונות עונים על אותן שאלות.
6. Chat GPT מפורט ומקיף מדי
Chat GPT אומן בצורה שתתגמל את המכונה כאשר בני האדם היו מרוצים מהתשובה המדרגים האנושיים נטו להעדיף תשובות עם יותר פרטים. אבל לפעמים, כמו בהקשר רפואי, תשובה ישירה טובה יותר מאשר מקיפה ומפורטת. משמעות היא שצריך להנחות את המכונה להיות פחות מקיפה ויותר ישירה כאשר התכונות הללו חשובות.
*אתם חייבים לקרוא עוד על:
7. ChatGPT מספק עובדות לא נכונות
לא מעט מחקרים וסקרים שנערכות בChat GPT מצאו דיווחים לא נכונים ושקרים על אותו נושא, ולכן אין להסתמך על כך. תוכן ב ChatGPT נועד להישמע נכון באופן משכנע אך יש להסתמך על עובדות בלבד!
8. תשובות ChatGPT נצמדות לשאלה בלבד
ChatGPT מילולי מדי, מה שגורם לתשובות שהוא מספק להחמיץ את המטרה לפעמים, מכיוון שה-AI מתעלם מהנושא האמיתי. התשובות של ChatGPT מתמקדות בדרך כלל בשאלה הנתונה, בעוד שבני אדם קופצים ועוברים בקלות לנושאים אחרים. מבחינת עושר התוכן, בני אדם שונים יותר בהיבטים שונים, בעוד ש-ChatGPT מעדיף להתמקד בשאלה עצמה.
בני אדם יכולים לענות על המשמעות הנסתרת מתחת לשאלה בהתבסס על השכל הישר והידע שלהם, אבל ה-ChatGPT מסתמך על המילים המילוליות של השאלה הנידונה. בני אדם מסוגלים לסטות מהשאלה המילולית, שחשובה למענה על שאלות מסוג "מה עם".
למשל, אם אני שואל: "סוסים גדולים מכדי להיות חיית מחמד בבית. מה עם דביבונים?" השאלה לעיל אינה שואלת אם דביבון הוא חיית מחמד מתאימה. השאלה היא לגבי גודל החיה. ChatGPT מתמקד בהתאמתו של הדביבון כחיית מחמד במקום להתמקד בגודל.
9. ChatGPT מכיל נטיה להיות ניטרלי
התשובה של Chat GPT הוא בדרך כלל, ניטרלי ואינפורמטיבי. זו נטיה בפלט שיכולה אולי להיראות מועילה אבל זה לא תמיד המצב. ניטרליות היא מאפיין לא רצוי בכל הנוגע לשאלות משפטיות, רפואיות וטכניות. גולשים נוטים לבחור צד כשהם מציעים דעות בנושאים האלו.
10. ChatGPT מוטה להיות רשמי
לפלט ב Chat GPT יש נטיה שמונעת ממנו להשתחרר ולענות בביטויים רגילים. במקום זאת, התשובות שלו נוטות להיות רשמיות. גולשים, לעומת זאת, נוטים לענות על שאלות בסגנון יותר דיבורי, תוך שימוש בשפה יומיומית ובסלנג – ההפך מפורמלי.
Chat GPT אינו משתמש בקיצורים כמו סה"כ או בע"פ בתשובות של Chat GPT חסרות גם מקרים של אירוניה, מטאפורות והומור, מה שיכול להפוך את תוכן ChatGPT לפורמלי מדי עבור סוגי תוכן מסוימים. ChatGPT אוהב להשתמש בצירופי מילים ותארים כדי להעביר זרימת מחשבה לוגית, כגון "באופן כללי", "מצד שני", "ראשית", "שנית", "לבסוף" וכן הלאה.
11. Chat GPT עדיין בשלב למידה
ChatGPT כרגע עדיין בתהליך הדרכה ושיפור מתמשך. OpenAI ממליצה שכל התוכן שנוצר על ידי Chat GPT ייבדק על ידי אדם חי, ומדגישים כי זו היא דרך העבודה המומלצת. בני האדם צריכים להיות מודעים למגבלות המערכת, ולהיות בעלי גישה לכל המידע הדרוש כדי לאמת את הפלט.
מאפיינים לא רצויים של ChatGPT
ברור שיש הרבה בעיות עם Chat GPT שהופכות אותו ללא מתאים ליצירת תוכן ללא פיקוח. הוא מכיל הטיות ולא מצליח ליצור תוכן שמרגיש טבעי או מכיל תובנות אמיתיות. בנוסף, חוסר היכולת שלו להרגיש או לכתוב מחשבות מקוריות הופכת אותו לבחירה גרועה ליצירת ביטויים אמנותיים. על המשתמשים להחיל הנחיות מפורטות כדי ליצור תוכן טוב יותר מתוכן ברירת המחדל שהוא נוטה להפיק.